DIF og DGI: alvor og lyspunkter i nye restriktioner

24. oktober 2020 08:01 , af Jens Staadsen Petersen

Kære idrætsforening

Fredag annoncerede statsministeren nye restriktioner, som rammer foreningslivet hårdt. Forsamlingsforbuddet sænkes blandt andet til 10 personer fra mandag d. 26/10 og fire uger frem.

Et stort lyspunkt er dog, at børn og unge fritages for det sænkede forsamlingsforbud. For børn og unge under 21 år fastholdes forsamlingsforbuddet på 50 personer inkl. evt. ansvarlige personer, som er ældre end 21.

Derudover er der indført krav om mundbind alle offentligt tilgængelige steder indendørs. Det gælder også idrætsfaciliteter - dog ikke under selve idrætsaktiviteten. Kravet om mundbind gælder fra d. 29/10 og fire uger frem.

DIF og DGI er glade for, at børn og unge under 21 år konkret fritages fra reglerne om forsamlingsforbuddet på 10 personer, og en større del af vores idrætsaktiviteter kan således fastholdes på uændrede vilkår.

Derudover gælder muligheden for op til 500 siddende tilskuere fortsat, hvis man overholder de tilhørende restriktioner.

De nye restriktioner rammer foreningsidrætten hårdt, og vi ved, at det giver udfordringer i hverdagen og ekstra arbejde for alle vores frivillige ildsjæle, som hver eneste dag knokler for at gennemføre corona-tryg træning. Det håber vi, at I vil fortsætte med.

I DGI og DIF bakker vi op om myndighedernes retningslinjer og tiltag i kampen mod de stigende smittetal. Vi fortsætter med at rådgive jer foreninger til at fastholde fællesskaberne med respekt for de nye regler og retningslinjer.

Pt. afventer vi dog de mere specifikke retningslinjer fra Kulturministeriet, som vi forventer at modtage i løbet af de kommende dage. Så snart vi har dem, justerer vi DGI og DIF’s retningslinjer, som vi holder opdateret på www.dgi.dk/corona. Her vil du også løbende kunne følge de seneste retningslinjer og fortolkningerne heraf, men også få råd og vejledning.

I finder en oversigt over de gældende og nye COVID19-tiltag her: coronasmitte.dk

Med venlig hilsen
 

DGI │ Vingsted Skovvej 1│ 7182 Bredsten
Telefon +45 79 40 40 40
info@dgi.dk │ www.dgi.dk